Ετικέτες

, , , , , ,

«Πίσω από αυτές τίς τρομακτικές καί αίσχιστες γιά τήν ανθρώπινη προσωπικότητα, τήν ανθρώπινη ιστορία καί τήν ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις κρύβεται τό αποκρουστικό πρόσωπο τού διαμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια καί κατεχόμενοι από αυτά μπορούν νά μωρολογούν μέ τέτοιες ανοησίες», υποστηρίζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, σχολιάζοντας την ανακάλυψη του μποζόνιου του Χιγκς.

Πυρά κατά της ανακάλυψης του σωματιδίου εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, κάνοντας κριτική επισκόπηση επιστημονικών θεωριών. Κατά την άποψη του, «δαιμόνια» κρύβονται πίσω από τις θεωρίες που στοχεύουν στην απόδειξη της μη ύπαρξης του Θεού πίσω από τη δημιουργία του Σύμπαντος.

Μισές δουλειές κάνει ο μητροπολίτης

Επρέπε για να μας πείσει να θυμήσει στους πιστούς και άλλες καταδίκες της εκκλησίας όπως της ανακάλυψης πως η γη όχι μόνο δεν είναι επίπεδη και γυρίζει αλλά δεν είναι το κέντρο ούτε καν του ηλιακού μας συστήματος. Βέβαια όσοι συνεχίζουν λόγω της αδυναμίας τους να πιστεύουν σε ανώτερες μεταφυσικές δυνάμεις, ακόμα προσπαθούν να ξεπεράσουν βασικά πραγματα όπως την ύπαρξη της θεωρίας της εξέλιξης και νομίζουν πως φτιαχτήκαμε από λάσπη και πλευρά.

Οι θρησκείες μπορεί να είναι στα τελευταία τους, αλλά η επιστήμη όπως χρησιμοποιείται από την εξουσία μπορεί να είναι αυτή που θα τις αντικαταστήσει αν η γνώση δεν γίνει κτήμα όλων μας.

Advertisements