Ετικέτες

, , , ,

Τον ξυλοκόπησαν γιατί ήταν… Ολλανδός

Δύο άνδρες που συνελήφθησαν και κρατούνται, τραυμάτισαν σοβαρά τον ηλικιωμένο Αδριανό Βάντεμπεργκ που ζει τα τελευταία 20 χρόνια στη Μονεμβασιά. Το θύμα χειρουργείται με κάταγμα στη γνάθο

«Οπως κάνει κάθε πρωί, ο Αδριανός έβγαλε βόλτα γύρω στις επτά τα σκυλιά στην παραλία. Ξαφνικά τον πλησίασε ένα μαύρο αγροτικό 4×4.

Μέσα ήταν δυο άντρες που άρχισαν να τον βρίζουν με ακατονόμαστες κουβέντες. Του φώναζαν: «Είσαι Γερμανός; Θα σε…» Και το έλεγαν και το ξανάλεγαν. Ο Αδριανός είπε «Οχι είμαι Ολλανδός» και προσπάθησε να απομακρυνθεί προς την άλλη πλευρά. Αλλά αυτοί τον πρόλαβαν. Ο οδηγός κατέβηκε από το αμάξι, πήρε μια πέτρα και του την πέταξε στο κεφάλι.

Του φώναζε : «Εδώ είναι Ελλάδα και δεν είναι όπως τη νομίζετε»… Πήγε κοντά του και τον έριξε κάτω. Τον χτύπαγε αλύπητα με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ έλεγε και ξανάλεγε τα ίδια λόγια. Ο άλλος παρακολουθούσε.

Οταν πια τον είδαν να αιμορραγεί σηκωθήκανε και φύγανε».

Πότε θα ξεβρωμίσει ο τόπος και ο πλανήτης από τα μιάσματα του ανθρώπινου είδους;

Ένα μόνο μικρό περιστατικό από τα πολλά που συμβαίνουν καθημερινά δείχνει πως όσο θεωρούμε τους εαυτούς μας τον περιούσιο λαό, όπως και οι υπόλοιποι λαοί για την πάρτη τους, τόσο θα φοβόμαστε οτιδήποτε διαφορετικό.  Η ανθρώπινη φυλή φαίνεται οτί διανύει ακόμα την προιστορική της περίοδο.

Advertisements