Ετικέτες

Με τις χειροπέδες στα χέρια καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης της και με την παρουσία βαριά οπλισμένων ανδρών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η Gulaferit Unsal, πολιτική πρόσφυγας από την Τουρκία, παρακολούθησε την Παρασκευή την ακροαματική διαδικασία στον Άρειο Πάγο, κατά την οποία οι αρεοπαγίτες αποφάσισαν με πλειοψηφία 4 -1 ότι πρέπει να εκδοθεί στη Γερμανία, υπό τον ορο να μην εκδοθεί στη συνέχεια στην Τουρκία ή σε τρίτη χώρα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο 5ο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με πρόεδρο τον Μιχ. Θεοχαρίδη και εισαγγελέα έδρας τον Νικ. Παντελή, η Unsal έφερε αρχικά τις χειροπέδες πισώπλατα, αλλά κατόπιν διαμαρτυρίας δικηγόρου, τα χέρια πέρασαν εμπρός.

Ήδη, δικηγόροι χαρακτήριζαν πρωτόγνωρο στα δικαστικά δρώμενα, και ειδικά στην ιστορία του Αρείου Πάγου, το γεγονός να έχει χειροπέδες μέσα στη δικαστική αίθουσα ο κατηγορούμενος, ενώ παράλληλα έλεγαν ότι ουδέποτε στον Ανώτατο Δικαστήριο υπήρξαν μέσα στην δικαστική αίθουσα αστυνομικοί με καλυμμένα πρόσωπα.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες δήλωσε ότι θα ερευνήσει το ζήτημα με τις χειροπέδες, καθώς από τον νόμο απαγορεύεται ο κατηγορούμενος να έχει χειροπέδες μέσα στην δικαστική αίθουσα.

Τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται η Gulaferit Unsal είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων και η συγκέντρωση χρημάτων προς το σκοπό ενίσχυσης της οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέπτωπο (DHKP-C), η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από την Τουρκία και στην οποία έχει αρνηθεί ότι συμμετέχει.

Την έντονη διαφωνία του για την έκδοσή της έχει εκφράσει ο ΔΣΑ, αφού οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται δεν έχουν ποινική αξία και τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης με τα οποια ζητείται η παράδοση της είναι αόριστα ως προς τον τόπο και το χρόνο τέλεσης των αδικημάτων.

Η Gulaferit Unsal στην ουσία κατηγορείται για την συνδικαλιστική της δράση στην Τουρκία και την αλληλεγγύη της σε Τούρκους αγωνιστές. Και επειδή στην Ελλάδα των βολεμένων εργατοπατέρων θα χαλούσε την πιάτσα, όπως και η Κωνσταντίνα Κούνεβα, αποφάσισαν να της δείξουν τον πολιτισμό τους.

Advertisements