Ετικέτες

, , , , ,

«Δεν αρκεί η Ευρώπη να προσφέρει οικονομική βοήθεια, αλλά πρέπει να μοιραστεί και το βάρος φιλοξενίας των παράνομων μεταναστών που δεν μπορούν να απελαθούν για αντικειμενικούς λόγους», δηλώνει σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.

Ψέματα και μισές αλήθειες. Γιατί οι μετανάστες πουθενά στον κόσμο δεν φιλοξενούνται αλλά κάνουν τις χειρότερες, πιο επικύνδινες και χαμηλότερα αμοιβόμενες εργασίες. Και είναι παράνομοι επειδή έτσι βολέυει στη κάθε κυβέρνηση από την στιγμή που ένας άνθρωπος χωρίς χαρτιά είναι δύσκολο να διεκδικήσει οτιδήποτε. Εκτός αν, όπως οι 300, ρισκάρει την ζωή του για μία αξιοπρεπή επιβίωση.

Προσθέτει ότι οι ισχυρισμοί των μεταναστών της Υπατίας περί νίκης στην αντιπαράθεσή τους με το ελληνικό κράτος είναι ένα «ψέμα», καθώς δεν έλαβαν άδειες παραμονής στη χώρα και παράλληλα έληξαν την απεργία πείνας.

Αυτό από την άλλη είναι δυστυχώς αλήθεια. Βέβαια ο ισχυρισμός δεν είναι των ίδιων των μεταναστών αλλά των κομμάτων που διαχειρίστηκαν (άλλες φορές ανεκτά και άλλες με φοβερή ανικανότητα) όλη την απεργία πείνας. Οι μετανάστες θα συνεχίζουν να βρίσκονται στο έλεος του κράτους και ακόμα χειρότερα στο έλεος της αστυνομίας για να μπορούν να ανανεώνουν την άδεια παραμονής τους.

Advertisements